Türk Mobil Kullanıcıları Dünya Çapında En Seçici Uygulama Kullanıcıları Arasında Yer Alıyor

Türk mobil kullanıcılarının yüzde 90’ından fazlası, indirmiş olduğu uygulamaları 14 günden sonra bir daha kullanmamakta.

18 MAY 2016, ISTANBUL
Summary

Istanbul - 18 Mayıs 2016, adjust. Dünyanın lider mobil analitik şirketlerinden biri olan adjust’ın en son yayınlandığı benchmark çalışmasına göre, Türk mobil kullanıcılarının yüzde 90’ından fazlası, indirmiş olduğu uygulamaları 14’üncü günden itibaren kullanmamaktadır.

Adjust raporuna gore, yüklenme sonrasındaki ilk iki hafta içerisinde, Türk kullanıcılar herhangi bir uygulamayı 2 günden az (1.8 gün) kullanmakta ve uygulama içerisinde günde sadece 64.9 saniye vakit geçirmektedir. Dünya ortalaması ile karşılaştırıldığında (1 dakika ve 21 saniye), Türk kullanıcısının mobil uygulamalara ayırdığı zaman çok daha azdır. Dahası, uygulamaya bağlılık/retansiyon oranı – uygulamayı indirdikten sonraki ilk iki hafta içerisinde uygulamayı açma oranı – sadece %6.9 ile dünya ortalamasına kıyasla en düşüklerden biri.

Adjust Türkiye ve MENA Bölge Müdürü ve MMA Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Ender Özcan, “adjust’ın son benchmark çalışmasına bakıldığında, Türk mobil pazarında bulunan büyük potansiyel ortaya çıkmakta” diye belirtti.

Türkiye’nin cep telefonu penetrasyon oranı geçtiğimiz yıllardan bu yana istikrarlı bir şekilde büyüdü. Statista’dan alınan bilgiye göre 2013’ün son çeyreğinde cep telefonundan internete giren 16 milyon kullanıcı vardı, bu sene, bu sayının yaklaşık 35.2 milyona çıkması bekleniyor, ve bu sayıda Türkiye nüfusunun yüzde 44.4’üne tekabül ediyor. 2019’a kadar cep telefonu kullanıcı sayısının 48 milyon kullanıcıya çıkması bekleniyor.

Türk mobil ekosistemi çok hızlı bir biçimde büyümekte. Gün geçtikçe daha fazla şirket mobil ölçümleme ve uygulama analizine ilgi duyuyor. Istanbul’daki ofisimizde yerel şirketler ile yakından ilgilenerek mobil pazarlama performanslarını geliştirmelerine yardımcı oluyoruz.

2015’te yıllık cirosunu yüzde 300 arttırmış olan adjust, en hızlı büyüyen Alman menşeili startup’lardan biri – bu büyüme oranı son çeyrekte daha da artan bir trend şeklinde sürmekte. Berlin menşeili teknoloji şirketinin, şu an 100’den fazla çalışanı ve 5 farklı kıtada 11’den farklı şehirde ofisleri bulunmakta.

Adjust hakkında daha fazla detay almak ve benchmark çalışmasına ulaşmak için, www.adjust.com/mobile-benchmarks-q1-2016

Adjust Hakkında

Mobil uygulama reklam ölçümle, fraud engelleme ve uygulama analitiği platformu adjust, uygulama pazarlamacılarına kapsamlı bir iş zekası platformu sunuyor. Berlin menşeili teknoloji firması ileri analiz teknikleri ile reklam yatırımı ölçümlemesini istatistiksel verilerle bir araya getirerek dünya çapında firmalara hizmet vermekte. Adjust’ın sunduğu açık kaynak kodlu SDK ile uygulama geliştiriciler, gerçek zamanlı olarak hangi reklam kampanyasının kaç uygulama indirimine yol açtığı, son kullanıcıların uygulama içerisinde ne kadar satınalma yaptığı veya uygulamanın ne zaman silineceği gibi farklı istatistiklere erişebiliyor.

adjust, Resmi Facebook ve Twitter Mobil Ölçüm Ortağı olarak dünya genelinde 14.000’den fazla uygulamada reklam verenlere yatırım performanslarını geliştirmeleri için analitik çözümleri sunmakta. Zalando, Rovio ve Zynga gibi dünyanın en büyük reklam verenlerine hizmet vermekle beraber adjust, Microsoft ve Warner Bros gibi global markalarla da çalışmakta. 2012 yılında Berlin’de kurulan adjust, şu an 5 kıtada 11 farklı ofisle Beijing, Berlin, İstanbul, Londra, Paris, San Fransisko, São Paulo, Şangay, Singapur, Sydney ve Tokyo’da hizmet vermekte.

Images